Ilmonet-tjänsten har förnyats – nu är det ännu enklare att söka kurser
I Ilmonet-tjänsten hittar du nu alla kurser, föreläsningar och evenemang i Vantaan aikuisopisto, Espoon työväenopisto, Esbo arbis, Helsingin työväenopisto och Helsingfors arbis ännu smidigare än förut.
På ingångssidan visas smakbitar ur utbudet – kurser, föreläsningar och evenemang. Hela utbudet hittar du på Sökning-sidan.

På Aktuellt-sidan berättar vi om olika teman, anmälningstider och evenemang.  Via Sök-sidans snabblänkar får du enkelt fram information om lediga platser och nya kurser. Vi publicerar nytt i utbudet under hela läsåret, så det lönar sig att kolla sidan regelbundet. Bekanta dig även gärna med Vi rekommenderar-sidan. 

Anmälning är igång så länge det finns lediga platser på kursen. Det lönar sig också alltid att anmäla sig till kön. Du kan ge respons om Ilmonet-webbplatsens användbarhet och funktioner.


 
Publicerad 10 februari 2020

Vårterminen bjuder på glädje och omväxling
Instituten erbjuder allt möjligt gott till våren. I utbudet hittar du garanterat det du söker efter, vare sig du önskar utveckla dina språkkunskaper, förverkliga dig själv med konst eller laga mat tillsammans med familjens minsta.
I vår kan du välja bland dryga 5 200 kurser, föreläsningar och evenemang. I utbudet finns utflykter, öppna läsecirklar och handledning och stöd i bland annat seniorers digi-kunskaper. Dessutom kan du använda våra lokaler för självständigt arbete eller studier.

Kursanmälningen fortsätter under hela vårterminen. Många kurser har fortfarande lediga platser. Ifall kursen är full, lönar det sig alltid att anmäla sig till kön. När platser blir lediga meddelar vi dem som står i kön.

Ifall du önskar få hjälp med att hitta rätt kurs eller är osäker på kursnivån, kontakta institutet som ordnar kursen. Studiehandledare och kundtjänsten hjälper dig med kursval och alla andra frågor kring studierna både före anmälning och under undervisningsperioden.

 
Publicerad 10 februari 2020

Kulturmöten på Esbo Arbis!
Espoon työväenopistos och Esbo Arbis nya temapublikation Matkalla maailmalla! Kulturmöten på Esbo Arbis har publicerats.

I temapublikationen Matkalla maailmalla! Kulturmöten på Esbo Arbis hittar du plock ur vårens kursutbud på arbetsinstitutet. Du kan bekanta dig med innehållet på webben eller hämta ett exemplar från stadens servicepunkter och bibliotek i Esbo.

Anmäl dig på kurs

Esbo Arbis - något för dig!

Publicerad 13 februari 2020

Hur skapar vi en hållbar framtid tillsammans?
Espoon työväenopisto och Esbo Arbetarinstitut vill öka förståelse för hållbar utveckling i det gemensamma projektet ”Ekosocial bildning som en del av institutverksamhet”
Projektets målsättning är att skapa en gemensam förståelse om vad ekosocial bildning är i institutets vardag, hur det syns i det dagliga arbetet samt att utöka personalens kunskaper i hållbar utveckling.

Temat är aktuellt, eftersom 62% av finländarna anser att klimatförändringen är ett verkligt och ytterst allvarligt hot som bör omedelbart förebyggas och bekämpas med alla åtgärder (Finsk energiindustri 2018). Att stoppa klimatförändringen är också en av målsättningarna i Agenda 2030, FN:s program för hållbar utveckling. Agenda 2030 innehåller 17 världsomfattande mål för hållbar utveckling som bör uppnås senast år 2030. Esbo är en av föregångsstäderna för Agenda 2030.

En insikt om ekosocial bildning möjliggör för personalen en bred och helhetsmässig synvinkel till hållbar utveckling. Då kan personalen bättre synliggöra och beakta hållbar utveckling i sitt arbete och i kursutbudet. Våra arbetsgemenskaper skapar en hållbar framtid tillsammans.
 
Publicerad 10 februari 2020