Top image of currently page
Tuhat ja yksi kurssia syksyysi

Tätähän on odotettu koko kevät! Nyt ne ovat näkyvissä: Espoon työväenopiston syksyn 2020 tuhat ja yksi kurssia.
 

Kurssit avautuvat ilmoittautumisille porrastettuna:

  • ke 27.5.2020 klo 12.30: liikunta, terveys ja hyvinvointi | koti ja puutarha | kotitalous
  • to 28.5.2020 klo 12.30: kuvataide | musiikki | kirjallisuus ja teatteri | käsityö | avoin yliopisto
  • pe 29.5.2020 klo 12.30: kielet | ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri | luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne | tietotekniikka | ikääntyvien yliopisto​
Kursseille voi ilmoittautua niin kauan kuin paikkoja riittää. Jos unelmiesi kurssi ehtii täyttyä, niin ilmoittaudu jonoon, ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uudesta, vastaavasta kurssista. Kursseja suunnitellaan lisää vielä syksynkin aikana, joten kurkista Ilmonetiin silloin tällöin.

Ja mitä siellä sitten on? On omenaa, on appelsiinia, on hedelmäsalaattia. Verkossa toteutettavia etäkursseja, opetuspaikassa kokoontuvia lähikursseja sekä monimuotokursseja, joissa käytetään molempia mainioita opetusmuotoja.

Elokuussa aloitamme etäkursseilla, ja syyskuusta lähtien meillä on lisäksi lähiopetusta ja ulkoliikuntaa sekä muita ulkona järjestettäviä kursseja. Jos koronatilanne vaatii, olemme varautuneet muuttamaan lähiopetuskursseja verkkototeutukseksi myöhemminkin syksyllä aina, kun se on mahdollista.

Nyt selailemaan!
Julkaistu 20. toukokuuta 2020

Verkkokursseilta piristystä arkeen 
Espoon, Helsingin ja Vantaan opistojen lähiopetus on keskeytetty, mutta kursseille voit osallistua myös etänä. Erityisesti verkossa tapahtuvaa oppimista varten olemme suunnitelleet useita kymmeniä uusia kursseja arkea piristämään. Tarjonnassa on kurssien lisäksi myös maksuttomia luentoja. 
Työtavat ja -välineet kursseilla vaihtelevat, ja mukaan pääset vähäisemmilläkin tietoteknisillä taidoilla. Opastusta verkon haasteisiin saat halutessasi opistojen  tietotuvistadigipajoista ja -opastajilta.  

Uusia kursseja ja luentoja Ilmonetissa 

Kevään tarjonnan löydät helposti Haku-sivulta valitsemalla Laji-valikosta Verkko-opetuksen ja Verkkoluennot. Opistokohtaiseen hakuun pääset Paikka-valikosta. Uusia kursseja julkaistaan Ilmonetissa jatkuvasti, joten tarjontaan kannattaa tutustua muutaman kerran viikossa. Ilmoittautuminen kursseille käy tavalliseen tapaan Ilmonetin kautta tai ottamalla yhteyttä opistoon.  

Ensi lukuvuoden suunnittelu käynnissä 

Kurssien, luentojen ja tapahtumien suunnittelu seuraavalle lukuvuodelle on käynnissä. Opiskelijoiden sekä tuntiopettajien kurssi-ideoita ja -ehdotuksia muokataan valmiiksi kursseiksi. 

Voit tutustua syksyn tarjontaan jo 20.5. alkaen, jolloin Espoon työväenopiston ja Esbo arbiksen kurssit ovat nähtävissä ilmonet.fi-palvelussa. Helsingin ja Vantaan opistot julkaisevat syksyn tarjonnan kesäkuun puolivälissä. Ilmoittautumiset syksyn kursseille alkavat Espoossa toukokuussa, Helsingissä ja Vantaalla elokuussa. 
Julkaistu 20. huhtikuuta 2020

14.5. lähtien Vantaan aikuisopiston kurssit jatkuvat pääsääntöisesti etäopetuksena
Päivitetty 10.5.

14.5. lähtien Aikuisopiston kurssit jatkuvat pääsääntöisesti etäopetuksena. Kurssi voi toimia lähiopetuksena vain, jos kokoontumisrajoitus ja turvavälit voidaan toteuttaa.

 


 
Jokaisen kurssin osallistujille tiedotetaan kurssikohtaisesti, miten kurssi toteutetaan.

 Jos et ole saanut tietoa oman kurssisi tilanteesta vähän ennen kurssin alkamista, ota yhteyttä asiakaspalveluun: aikuisopisto@vantaa.fi.
 
Julkaistu 16. maaliskuuta 2020

Helsingin työväenopiston ja Arbiksen opetus ja tapahtumat peruttu toistaiseksi
Helsingin työväenopiston sekä Helsingfors arbiksen kevätkaudelle suunnitellut kurssit, luennot ja tapahtumat perutaan lauantaista 14.3.2020 lähtien toistaiseksi.
Helsingin kaupunki päätti asiasta 13.3.2020. Kyseessä on kaupungin linjaama varotoimenpide, jolla pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä.

Kurssikohtaisista erityisjärjestelyistä, kuten etäopetuksesta, ilmoitetaan asiakkaille erikseen. Opistot tiedottavat asiakkaita myöhemmin peruutusten vaikutuksista jo maksettuihin kurssimaksuihin.

Tiedotamme tilanteen kehittymisestä opistojen sosiaalisen median kanavissa sekä kotisivuilla. Lisäksi Helsingin kaupunki tiedottaa nettisivuillaan ajankohtaisista koronaviruksen aiheuttamista muutoksista, linjauksista, ohjeistuksista sekä suosituksista. Uutisointia voi seurata osoitteesta www.hel.fi/koronavirus.

Suosittelemme myös seuraamaan koronaviruksen osalta viranomaisten ohjeita:
 
Julkaistu 13. maaliskuuta 2020

Miten luomme kestävää tulevaisuutta yhdessä?
Espoon työväenopisto ja Esbo Arbetarinstitut haluavat lisätä ymmärrystä kestävästä kehityksestä yhteisessä hankkeessa Ekososiaalinen sivistys osana kansalaisopiston toimintaa.
 
Hankkeen tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä ekososiaalisesta sivistyksestä opiston arjessa, miten se näkyy päivittäisessä työssä ja lisätä henkilökunnan tietoa kestävästä kehityksestä.

Aihe on ajankohtainen, koska 62% suomalaisesta pitää ilmastonmuutosta todellisena ja erittäin vakavana uhkana, jota tulee välittömästi ehkäistä ja jota tulee kaikin tavoin torjua (Suomen Energiateollisuus 2018). Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on myös yksi Agenda 2030:n tavoitteista YK:n kestävän kehityksen ohjelmassa. Agenda 2030 sisältää 17 maailmanlaajuista tavoitetta kestävälle kehitykselle, jotka tulee saavuttaa viimeistään vuonna 2030. Espoo on eräs edelläkävijöistä Agenda 2030-ohjelmassa.

Ekososiaalisen sivistyksen tuntemus mahdollistaa henkilöstölle laajan näkökulman kestävästä kehityksestä. Henkilöstö voi paremmin tehdä kestävää kehitystä näkyväksi, huomioida sitä omassa työssään ja kurssitarjonnassa. Työyhteisömme rakentavat kestävää tulevaisuutta yhdessä.
 
Julkaistu 10. helmikuuta 2020