Ajankohtaista

Eväitä jatkuvaan oppimiseen ja työelämään työväenopistoista

Eväitä jatkuvaan oppimiseen ja työelämään työväenopistoista

Eväitä jatkuvaan oppimiseen ja työelämään työväenopistoista

Eväitä jatkuvaan oppimiseen ja työelämään työväenopistoista

Työväenopiston monipuolinen kurssivalikoima tarjoaa sinulle inspiroivia mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää osaamistasi. Kurssit ovat erinomainen tapa kehittää työelämässä tarvittavia taitoja ja pysyä ajan tasalla uusimmista trendeistä. Kurssien avulla voit laajentaa osaamistasi ja kehittää taitoja, jotka hyödyttävät sinua sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.
 
Elämän mittainen oppiminen

‌Työelämän jatkuva muutos vaatii työntekijöiltä mukautumista ja uusien taitojen oppimista. Työväenopiston kurssitarjonnasta löydät laajan valikoiman kursseja, jotka auttavat sinua kehittämään taitoja, joita tarvitset menestyäksesi työelämässä. Esimerkiksi tietotekniikan, johtamisen, projektinhallinnan ja viestinnän kurssit ovat hyödyllisiä monilla aloilla. Voit kartuttaa osaamistasi esimerkiksi tekoälyn saralla, ottaa haltuun työelämän digitaidot tai osallistua CV-työpajaan. 

Kielikurssit - avaimia kansainvälisyyteen

Myös kielitaidon merkitys työelämässä on korostunut entisestään globalisaation ja kansainvälisen kommunikaation lisääntyessä. Työväenopiston kielikurssit tarjoavat erinomaisen tilaisuuden kehittää kielitaitoa niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Kielikurssit tarjoavat mahdollisuuden oppia kieliä laajasta valikoimasta vaihtoehtoja, kuten englantia, espanjaa, ranskaa, kiinaa ja muita erikoisempiakin kieliä kuten hepreaa, hindiä tai vaikkapa tšekkiä.

Yksi työväenopiston vahvuuksista on sen joustavuus ja saavutettavuus. Kurssit ovat usein iltaisin tai viikonloppuisin, joten ne sopivat helposti kiireiseenkin arkeen. Kielikursseja järjestetään myös verkko-opetuksena, jolloin voit osallistua, vaikka et pääsisikään paikan päälle. Kurssit ovat avoimia kaikille, ikään, koulutustaustaan tai työkokemukseen katsomatta, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat kehittää itseään tai vaihtaa alaa.

Löydä yhteisö

Työväenopiston kurssit eivät tarjoa pelkästään uutta tietoa ja taitoja, vaan ne ovat myös mainio tapa verkostoitua muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Kurssit kokoavat yhteen eri alojen ammattilaisia ja harrastajia, mikä luo ainutlaatuisen oppimisympäristön, jossa voi jakaa kokemuksia, verkostoitua ja oppia toisilta.

Työväenopiston kurssit ovat arvokas sijoitus itseesi ja työelämäsi tulevaisuuteen. Ne tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta, kehittää taitoja, verkostoitua muiden kanssa ja pysyä ajan tasalla työelämän vaatimuksista. Tutustu kurssivalikoimaan ja löydä itsellesi sopivat kurssit!
 
Julkaistu 13. kesäkuuta 2024

Kehitä itseäsi ja opiskele kieliä

Kehitä itseäsi ja opiskele kieliä

Kehitä itseäsi ja opiskele kieliä

Kehitä itseäsi ja opiskele kieliä

Valitse mahtavasta kielitarjonnasta

Haluatko oppia uuden kielen tai kerrata vanhoja oppejasi? Voit opiskella yli 25 eri kieltä kuten ruotsia, espanjaa, saksaa, italiaa, kreikkaa, englantia ja japania.

Voit hyödyntää kielitaitoasi esimerkiksi matkailussa, työelämässä tai harrastusten parissa. Kursseillamme opit monipuolisesti käytännön kielitaitoa ryhmässä. Suullinen kielitaito kehittyy toisten kanssa puhumalla eikä virheitä tarvitse pelätä.

Tarjolla on sekä rauhallisesti että ripeästi eteneviä kursseja alkeistasolta edistyneisiin ryhmiin. Voit valita teemallisia lyhyt- ja intensiivikursseja tai koko lukukauden mittaisia, kerran viikossa kokoontuvia kursseja sekä verkkokursseja.

Opiskele englanniksi

Voit opiskella useilla kursseilla myös englannin kielellä ja samalla oppia ja vahvistaa kielitaitoasi. Valittavana on useita kursseja kuten ensiapua, yrittäjyyttä, valokuvaamista, tanssia, kirjanpitoa, liikuntaa, kieliä, kutomista ja kokkaamista.

Opi suomea eri tavoin

Voit oppia suomea monin eri tavoin, kuten Suomi toisena kielenä -kursseilla, laulamalla tai kotivanhempien kursseilla. Samalla tutustut suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Tavoitteena on, että saat sujuvan ja toimivan kielitaidon, joka antaa riittävät suulliset ja kirjalliset valmiudet arjessa selviytymiseen. Kielitaito on avain jatko-opintoihin tai työelämään sekä yleisesti suomalaisessa yhteiskunnassa elämiseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Julkaistu 26. helmikuuta 2024

Osaaminen näkyviin – mikä on opintopistekurssi? 

Osaaminen näkyviin – mikä on opintopistekurssi? 

Osaaminen näkyviin – mikä on opintopistekurssi? 

Osaaminen näkyviin – mikä on opintopistekurssi? 

Oppimista tapahtuu kaikilla opistojen kursseilla. Perinteisesti kursseista on kuitenkin voinut saada vain osallistumistodistuksen, opittua ei ole ollut tapana arvioida. Nykyinen yhteiskunta perustuu kuitenkin jatkuvaan oppimiseen ja jotta osaaminen saadaan näkyviin, on nähty tarpeelliseksi mahdollistaa myös opiston kursseilla hankitun osaamisen tunnustaminen. Tähän vastaukseksi on luotu opintopistekurssit.

Opistotoiminta jatkuu aivan samanlaisena kuin ennenkin. Kaikki voivat ilmoittautua haluamalleen kurssille ja osallistumisen tavoitteellisuus on jokaisen itse päätettävissä. Kaikista kursseista ei koskaan tule opintopistekursseja. Opintojen vapaus säilyy jatkossakin.

Mitä osaamisen tunnustaminen tarkoittaa opistojen kursseilla?

Perinteisesti opistojen kursseilla osaamista ei ole arvioitu. Opintopistekursseilla osaamisen tunnistaminen tarkoittaa sitä, että näillä kursseilla on tarkasti kerrotut osaamistavoitteet, arviointitavat ja -kriteerit, joiden mukaan opettaja arvioi niitä opiskelijoita, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa saada kurssista opintopisteitä. Vain tällaisen opiskelijan suoritus arvioidaan.  Kaikki kurssin opiskelijat eivät automaattisesti saa opintopisteitä.

Opintopistekurssilla ei ole pakko suorittaa opintopisteitä

Opintopistekurssille voi ilmoittautua kuka vaan, eikä opintopisteitä ole pakko suorittaa. Samalla kurssilla voi olla opiskelijoita, jotka suorittavat opintopisteitä sekä niitä, jotka eivät suorita. Yhteistä kaikille kurssilaisille on kuitenkin se, että kurssilla opiskellaan kaikki ne asiat, jotka oppimistavoitteessa on määritelty. Myös ne taidot, jotka on määritelty kurssikuvauksessa sellaisiksi, että ne pitää olla hallussa ennen kurssille tuloa, koskevat kaikkia opiskelijoita. Niitä taitoja ei kurssilla opeteta muillekaan opiskelijoille.

Vaikka et opintopisteitä haluaisikaan, mutta tavoitteellisempi opiskelu kiinnostaa, voit hyvin osallistua kurssille. Kurssin alussa jokainen voi vielä päättää haluaako suorittaa opintopisteitä vai ei. Suorituksesta tehdään virallinen suostumus, mutta voit vielä kurssin kuluessa perua suostumuksesi, jos tulet toisiin ajatuksiin.

Löydät kaikki opintopistekurssit Ilmonetista hakusanalla opintopistekurssi tai valitsemalla lajiksi opintopistekurssi.

Lämpimästi tervetuloa keräämään opintopisteitä!

Julkaistu 17. tammikuuta 2024