Top image of currently page
Kasvomaskit käyttöön kursseilla, poikkeuksia liikunnassa 
Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi myös opistoissa opiskelevien toivotaan käyttävän maskeja osallistuessaan kursseille. Maskisuositusta on hyvä noudattaa, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Toivomme, että voimme maskien käytöllä ja muiden ohjeiden noudattamisella pitää lähikurssit käynnissä, eikä etäopetukseen tai aukiolorajoituksiin tarvitse turvautua. 

Opiskelijoiden on hankittava maskinsa itse. 

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. 

POIKKEUKSET: liikunnan kursseilla ei suositella maskien käyttöä ja kotitaloudessa ruokailun aikana ei käytetä maskia

Liikuntaryhmissä osallistujamäärä on mitoitettu niin, että turvavälit toteutuvat. WHO:n suosituksen johdosta liikuntaryhmissä ei tarvitse noudattaa maskisuositusta liikuntasuorituksen aikana. Sen sijaan pukeutumistiloissa ja käytävillä maskisuositus on voimassa. 

Kotitalouskursseilla maskin voi ruokailun ajaksi poistaa. Ruokailu tapahtuu turvaväleistä huolehtien. 
 
Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi 

Lisätietoja THL:n ja opistojen omilla sivuilla.

Julkaistu 2. lokakuuta 2020

Kursseille ilmoittautuminen jatkuu koko syksyn 
Vielä ehdit hyvin mukaan kursseille. Monilla kursseilla on  vapaita paikkoja ja ilmoittautuminen jatkuu läpi syksyn kaikissa opistoissa.  

Muista, että jos suosikkikurssisi on täynnä, jonoon kannattaa aina ilmoittautua - ilmoittautumistilanne elää kaiken aikaa. Klikkaamalla Haku-sivun ylälaidassa olevaa Vapaita paikkoja -pikalinkkiä saat näkyviin kurssit, joilla on vielä tilaa.  

Jos haluat kurssille mahdollisimman pian, kokeile mitä mielenkiintoista Äkkilähdöt-pikalinkki sinulle tuo valittavaksi. Ne kurssit alkavat seuraavan kahden viikon sisällä.  

Jos luokkaan tulo mietityttää, tarjolla on myös paljon kursseja verkossa.  Löydät ne valitsemalla kurssin Lajiksi verkko-opetus.  

Turvallista opiskelua  

Olemme opistoissa pyrkineet tekemään lähiopetuksesta mahdollisimman turvallista. Ryhmät ovat entistä pienempiä ja siivoukseen kiinnitetään opistoissa entistäkin enemmän huomiota. Myös sinulla opiskelijana on oma tehtäväsi turvallisuuden ylläpitämisessä. Tutustu kunkin opiston omiin pandemiaohjeisiin opistojen omilla verkkosivuilla.    

Julkaistu 4. syyskuuta 2020

Turvallista opiskelua
 
Koronaviruspandemia vaikuttaa myös opistojemme toimintaan. Syyslukukaudella ovemme aukeavat, mutta toteutamme opetuksessa monia erityisjärjestelyjä ja varaudumme myös siihen, että opetusta saatetaan joutua siirtämään jälleen etäopetukseksi, mikäli viranomaiset niin määräävät.
Koko opistojemme henkilökunta on huolehtimassa siitä, että opiskelu on mahdollisimman turvallista. Opistojen tiloissa on mahdollisuus käsien desinfiointiin, yhteisiä työvälineitä puhdistetaan tehostetusti ja turvaväleistä huolehditaan yleisissä tiloissa ja luokissa.
 
Olemme lisänneet verkkokurssien määrää huomattavasti, joten opiskelu on mahdollista myös kaikille, jotka eivät voi osallistua lähiopetukseen. Osaa yleisluennoista voit myös seurata etäyhteydellä. Verkossa tapahtuva opetus ja luennot löytyvät Ilmonetista valitsemalla Laji-kohdan hakuehdoksi ”verkko-opetus” tai ”verkkoluento”.
 
Jokaisen opiskelijan on tärkeää myös itse huolehtia turvallisuudesta. Omaa ja läheisten tartuntariskiä voit alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Mikäli sinulla on pieniäkään flunssan oireita, jää kotiin. Oireisena ei pidä tulla oppitunnille eikä opiston tiloihin.
 
Lisätietoja koronaepidemian vaikutuksesta opistojen toimintaan saat kunkin opiston asiakaspalvelusta ja verkkosivuilta.

Espoon työväenopisto
Vantaan aikuisopisto
Helsingin työväenopisto
 
Julkaistu 7. elokuuta 2020

Espoon työväenopiston syksyn kurssiesite
Tutustu syksyn kurssiesitteeseen! Espoon työväenopistossa voit opiskella kuvataiteita, kädentaitoja, musiikkia, vieraita kieliä, teatteria ja kirjoittamista, kotitaloutta, liikuntaa, tietotekniikkaa, luonto- ja ympäristöaiheita sekä yhteiskunnallisia aineita. Täydennä ammattitaitoasi, hae vauhtia yliopisto-opintoihin tai harrasta huvin ja hyvinvoinnin vuoksi.
Painettu kurssiesite on noudettavissa työväenopiston aluekeskuksista, kirjastoista ja asiointipisteistä. Ilmonet.fi-palvelussa voit tutustua kurssitarjontaan koko ajan.

Tervetuloa kursseille!
 
Julkaistu 3. syyskuuta 2020

Miten luomme kestävää tulevaisuutta yhdessä?
Espoon työväenopisto ja Esbo Arbetarinstitut haluavat lisätä ymmärrystä kestävästä kehityksestä yhteisessä hankkeessa Ekososiaalinen sivistys osana kansalaisopiston toimintaa.
 
Hankkeen tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä ekososiaalisesta sivistyksestä opiston arjessa, miten se näkyy päivittäisessä työssä ja lisätä henkilökunnan tietoa kestävästä kehityksestä.

Aihe on ajankohtainen, koska 62% suomalaisesta pitää ilmastonmuutosta todellisena ja erittäin vakavana uhkana, jota tulee välittömästi ehkäistä ja jota tulee kaikin tavoin torjua (Suomen Energiateollisuus 2018). Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on myös yksi Agenda 2030:n tavoitteista YK:n kestävän kehityksen ohjelmassa. Agenda 2030 sisältää 17 maailmanlaajuista tavoitetta kestävälle kehitykselle, jotka tulee saavuttaa viimeistään vuonna 2030. Espoo on eräs edelläkävijöistä Agenda 2030-ohjelmassa.

Ekososiaalisen sivistyksen tuntemus mahdollistaa henkilöstölle laajan näkökulman kestävästä kehityksestä. Henkilöstö voi paremmin tehdä kestävää kehitystä näkyväksi, huomioida sitä omassa työssään ja kurssitarjonnassa. Työyhteisömme rakentavat kestävää tulevaisuutta yhdessä.
 
Julkaistu 10. helmikuuta 2020