Joko sinä löysit oman kurssisi?
Pääkaupunkiseudun opistoissa on vielä vapaita paikkoja jäljellä ja valikoimaa riittää. Kursseja järjestetään sekä lähiopetuksena että verkossa.
Helsingissä herkutellaan blineillä, tutustutaan eri viinimaihin sekä etiopialaiseen keittiöön. Lasten kanssa kokkaillaan halloween-herkkuja, pidetään lettukestit sekä hullutellaan kuvanmuokkaus-kurssilla. Espoossa pääset makumatkoille ympäri Eurooppaa ja Aasiaa, pikkujouluherkkuja unohtamatta. Myös käsityökursseilla on tilaa. Miltä kuulostaisi oman korun valmistus ja emalointi tai paperin teko?

Vantaalla rauhoitutaan meditaation ääreen ja tuunataan huonekaluja. Stand up -kurssilla mennään syvemmälle komiikan maailmaan. Lisää energiaa pimeään syksyyn saat joogasta ja tanssin pyörteistä. Helsinfors Arbiksen tarjonnasta löytyy myös monta innostavaa kurssia. Saaristonnavigoinnista nykytanssiin ja ukrainan kielen alkeista live striimaukseen. E-tekstiili-kurssilla ommellaan pieniä heijastavia esineitä ja näyt pimeässä.

Syksyn kielikurssitarjonnassa on monia vaihtoehtoja. Espanjan intensiivialkeet sopivat nopeasta tahdista pitävälle. Lyhytkursseilla voi hioa keskustelutaitoja ja kirjoittamista tai kerrata kielioppia. Jos suunnitelmissa on matkustaminen, reissun päällä hyödyllisiä fraaseja ja sanastoa pääsee opettelemaan eri kielillä.

Verkkokursseilla syvennytään muun muassa kiinan kielen kirjoitusmerkkeihin, sukututkimuksen perusteisiin ja teatterin ja taiteen historiaan. Ota älylaitteet ja vaikka sosiaalinen media haltuun kotoa käsin verkon välityksellä.

Tule mukaan oppimaan ja harrastamaan yhdessä. Ilmoittautuminen on käynnissä koko lukukauden kaikissa opistoissa.
Julkaistu 15. lokakuuta 2021