Keväällä elämyksiä etänä
Vielä kevään ajan elämykset opistossa tapahtuvat suurelta osin etänä. Ulkona järjestettävät lähikurssit ovat mahdollisia.
Kevään aikana ehdit hyvin aloittaa vaikka uuden kielen opiskelun. Ilmonetista löydät nyt makedonian sekä puolan minialkeiden lisäksi espanjan, saksan, ranskan, italian, japanin, venäjän ja englannin alkeiskursseja. Saksan ja japanin alkeita voit opiskella Avoimen yliopiston kurssilla. Myös kieliopin ja puheen hiomiseen on monia lyhytkursseja eri kielissä. Jatka vanhan opiskelua tai tartu kokonaan uuteen kieleen! Lähde myös mukaan maksuttomille matkailuaiheisille luennoillemme. Se on nojatuolimatkailua parhaimmillaan.

Maksuttomilla yleisluennoilla paneudutaan kirjallisuuden lisäksi Pompeijn, Kreikan ja Pohjois-Afrikan Timgadin kulttuureihin. Senioreille suunnatuilla luennoilla perehdytään YouTube-videopalveluun sekä saadaan linkkivinkkejä liikkumiseen ja virtuaalimatkailuun. Kieliä ja kahvia -verkkotapahtumassa voit tutustua eri kieliin ja kirjoitusmerkkeihin. Miten varautua yllätyksellisiin tilanteisiin – miten pärjäisit, jos sähköt ja vesi menisivät poikki kolmeksi vuorokaudeksi? Siihenkin kysymykseen vastataan maksuttomalla luennolla.

Kotoa käsin voit osallistua myös kokkikursseille. On kiinnostuksen kohteena sitten aamiaisherkut, Etiopian kasvisherkut, Nikkei-keittiö tai viininmaistelu, tarjonnasta löydät sopivan vaihtoehdon. Ruotsinkielellä voit tutustua kiinalaisen keittiön vähemmän tunnettuihin ruokiin sekä intialaiseen ayurvediseen ruoanvalmistukseen. Matkaa eksoottisten makujen maailmaan omassa keittiössä, verkon välityksellä.

Liikunnan verkkokursseilta saat virkistystä ja elinvoimaa kevääseen. Tarjonnassa on mm. seniorijumppaa eri tasoissa ja myös pilates-kurssille mahtuu vielä mukaan. Kevätväsymystä voit torjua vaikka yrttilääkinnällä. Olisiko jooga sinun juttusi vai ehkä luova tanssi? Verkko tarjoaa sinulle mahdollisuuden esimerkiksi taiteen tai joogan harrastamiseen.

Myös kevään perhekursseilla on vielä tilaa. Vegaaniherkkuja kokkaillen, yhdessä valokuvaten tai ohjelmoiden aika rientää mukavasti. Leikkiväen opisto tarjoaa keväällä joogaa aikuisille ja teatteria lapsille yhdellä kertaa. Verkossa leivotaan lasten ja nuorten kanssa – lapset leipovat äitienpäiväksi, nuoret valmistavat juhlaherkkuja ja saat myös vapun piknik-koriin herkkuvinkkejä.

Ilmonetista löydät jatkuvasti uusia kursseja juuri tähän hetkeen. Voit jo nyt/vaikka saman tien ilmoittautua kun sinulle parhaiten sopii ilmonet.fi-palvelussa. Huomaathan, että osa kesäkursseista käynnistyy jo huhti-toukokuussa. Joka opistossa on valikoima lyhytkursseja, jokaiselle jotakin – löydät näiden joukosta ehkä uuden harrastuksen?
Publicerad 4 maj 2021